Nieuws

Welsum begint onderzoek naar basisschool in dorpshuis

Bron:De Stentor Geplaatst:5 juni 2018

Het dorp Welsum begint een haalbaarheidsonderzoek naar behoud van zijn basisschool. Mogelijk wordt de school ondergebracht in het dorpshuis.

Dat heeft voorzitter Jonnie Hollander van het dorpshuis in Welsum dinsdagavond bekend gemaakt, mede namens directeur Claudia Diepstraten, directeur van de openbare basisschool Dijkzicht in Welsum. Doel is ook een betere basis van het dorpshuis.

Bij het onderzoek worden allerlei partijen in Welsum betrokken, maar ook inwoners kunnen meedenken. Diverse werkgroepen gaan onderdelen van het onderzoek uitvoeren, dat in de loop van het komende schooljaar moet worden afgerond.

Kleine marge

Aanleiding voor het onderzoek is de kwetsbare positie van de basisschool in Welsum. Die zit met 29, 30 leerlingen weer iets boven de opheffingsnorm van 23 leerlingen, maar de marge is klein. Bovendien kampt de school met leegstand en is onderhoud in de toekomst onbetaalbaar.

Volgens Hollander is het bovendien belangrijk dat er meer gebruik van het dorpshuis wordt gemaakt, dat overdag grotendeels leeg staat. 'Welsum wil leefbaar blijven en ontmoeting is de brandstof voor een levendige dorpskern. Het dorpshuis wil dat zijn en blijven. Juist omdat we aan de overkant van de IJssel zitten, willen we onze eigen voorzieningen houden', zei hij dinsdagavond bij het jaarlijkse bezoek van het college aan Welsum.

Lees verder op de website van de Stentor.